Een dagje Utrecht, mét korting met uutflükt

Je hebt een uutflükt in handen, maar geen idee hoe je al die kortingen gebruikt? Ga eens een uutflükt-dagje doen! Stop hem op een vrije dag in je tas, neem een vriend(in) in de hand en ga lekker genieten van ons stadsie.

10.00 – ontbijtje bij Puschkin
Korting: 2 ontbijtjes voor de prijs van 1 

11.30 – kanoën met Kanoverhuur Utrecht aan de Gracht
Korting: 20% op kanoverhuur voor 2 personen

Misschien zit je nog te vol van je ontbijtje, misschien heb je grotere honger. Maar in het ideale geval 😉 is het nu tijd voor…

14.00 – koffie en taart bij Rocking Chair
Korting: 2 koffie/thee en taart voor € 10

15.00 – shoppen bij Rood & Bloem
Korting: spaar € 1,50 op een groene plant

18.00 – eten bij Van de Straat, en natuurlijk een toetje!
Korting: 2 desserts voor de prijs van 1

En wil je dan nog niet naar huis, is de beste optie natuurlijk

21.00 – naar de film bij Filmtheater ‘t Hoogt
Korting: 2 filmkaartjes voor de film van 1

Aan het einde van de dag heb je dan niet alleen gigantisch genoten, maar ook zo’n € 35 bespaard. Zo simpel is het! Ga genieten, of koop hem nu en ga dán genieten. 🙂

5 redenen waarom je uutflükt wil kopen

De meest gestelde vragen de afgelopen dagen hadden – niet geheel onverwacht – met de inhoud van uutflükt te maken. Wat staat er nou eigenlijk in dat boekje? Levert het me wel iets op? Wat voor kortingen krijg ik? Is het mijn geld wel waard? Kan je me niet 5 redenen geven waarom ik uutflükt zou willen kopen? Jawel hoor. Graag zelfs!

* En ja, bij alle bedrijven die nu worden genoemd krijg je korting. Zie hier de complete lijst.

1. Je krijgt een vakantiegevoel (in eigen stad)

schermafbeelding-2016-12-01-om-23Want hoewel je “gewoon” in Utrecht blijft, is het écht extra genieten wanneer je korting krijgt, toch? Daarnaast staat uutflükt vol met plekken waar je makkelijk wegdroomt. Bij een fijne film in ‘t Hoogt bijvoorbeeld, met het Duitse ontbijtje bij Puschkin of juist het Franse bij Cornelis, met al het streetfood van Van de Straat of het gezellige (soms) Engelse geklets van de dames bij Rocking Chair. En wist je dat ze daar zelfs de lekkerste matcha latte hebben? Hello vakantiegevoel!

2. Je komt op nieuwe plekken

schermafbeelding-2016-12-01-om-23Als Utrecht-liefhebber is de kans groot dat je op z’n minst van het merendeel van de deelnemende plekken gehoord hebt, maar we hopen natuurlijk dat het voor iedereen ook een beetje een ontdekkingstocht wordt. Met voornamelijk plekken die nog niet heel lang bestaan en bovendien vaak buiten het stadscentrum liggen dagen we jullie in elk geval uit op de fiets (of in de bus) te springen en meer van de stad te zien! Van Lombok naar Tuinwijk en Wittevrouwen en terug – in bijna elk stukje Utrecht krijgt je het komende jaar wel érgens een leuke korting.

3. De kortingen gelden langer dan een jaar

koffieleuteuutflükt 2017 heeft een houdbaarheidsdatum – de laatste dag van het jaar, 31 december 2017 dus – maar dat duurt nog effe. Daarom zou het alles behalve een gigantische uitdaging moeten zijn om alle kortingsacties die je wil gebruiken ook echt te gebruiken en daarmee het meest mogelijke uit uutflükt te halen.

 

4. Je houdt er mooie herinneringen aan over

roodbloemHet merendeel van de kortingen zijn “2 voor 1”-acties, en dus benut je hem samen met een vriend of vriendin. Perfect om samen de stad te ontdekken en te genieten. En hoewel uutflükt voornamelijk op belevenissen buitenshuis focust (restaurants, koffiehuisjes, andere activiteiten), doen er ook enkele winkels mee! Scoor bijvoorbeeld met korting een mooi interieuritem bij Live Today of een nieuwe plant bij Rood & Bloem en geniet zo ook thuis nog lekker van uutflükt door.

5. De kosten verdien je makkelijk terug

schermafbeelding-2016-12-01-om-23Je moet natuurlijk wel de deur uit om daadwerkelijk korting te krijgen, maar met 3 à 4 bezoekjes (afhankelijk van welke kortingen je gebruik maakt natuurlijk) heb je de kostprijs sowieso terugverdiend. Er zit zelfs een actie bij waarbij je in één klap meer dan die € 17,50 korting krijgt…. Iets met water en een surfplank en peddel.

Een overzichtje:
7 x korting op eten, verschillend van ontbijt en lunch tot avondeten en toetjes
3 x korting op koffie (met gebak)
3 x korting bij winkels
3 x korting bij een activiteit, in het water én op het droge

En dat allemaal in één boekje! Dus scoor ‘m nu, voor hij uitverkocht is. 🙂

Illustraties:
Lianne Louise

Goed nieuws! Vanaf 2017 kunnen jullie Utrecht hotspots ontdekken met uutflükt!

Voor wie onze nieuwsbrief al ontvangt en/of ons op de voet volgt op de sociale media is dit nieuws niet helemaal nieuw meer. Maar daarom is het niet minder goed nieuws, want we mogen het eindelijk van de daken schreeuwen: uutflükt gaat door!

tumblr_obu6o7alrg1vooluzo3_1280Momenteel zijn we al druk bezig om het Utrecht kortingsboekje te schrijven en binnenkort wordt het verder vormgegeven en uiteindelijk natuurlijk ook gedrukt. Over een maand komen we dan ook terug met meer informatie over de verkoop, maar het is nu in ieder geval een feit dat we vanaf 2017 – en hopelijk zelfs al 1 december van dit jaar – met z’n allen de beste, leukste, lekkerste en gezelligste Utrecht hotspots kunnen gaan ontdekken. En ja, zowel binnen als buiten het centrum.

Bij welke Utrecht hotspots krijgen we straks dan korting?

foto-01-10-16-14-17-51-1Ja, dat is natuurlijk de grote vraag – en dat verklappen we nog lekker even niet. Wél kunnen we zeggen dat het een mix van heel erg nieuwe als al wat meer bekende Utrecht hotspots zijn, dat het zowel eten als drinken als verschillende activiteiten betreft en dat je niet alles te voet vanaf de Dom kan bereiken (zonder minder dan een half uur onderweg te zijn).

En omdat we de beroerdste niet zijn, een tipje van de sluier. Herken jij een van de plekken op deze foto’s? Mondje dicht dan nog even – de volledige lijst komt binnenkort op de website en tussendoor delen we al regelmatig eens een hint op Facebook en Instagram. Volg ons daar dus ook!
foto-21-11-15-12-58-03
Wij zijn trouwens ook heel erg nieuwsgierig:

Welke Utrecht hotspots hoop jij in uutflükt te vinden?

uut…watte? Het verhaal achter uutflükt.

Simone en ik ontmoeten elkaar in Oslo, waar we op dat moment allebei Nederlander in Noorwegen zijn. Zij bijna 15 jaar, ik ruim 3. Anderhalf jaar na die eerste ontmoeting zijn we terug in Nederland, maar is er verder weinig veranderd: we gaan nog altijd samen op zoek naar nieuwe leuke plekjes om koffie te drinken, taart (of echt eten) te eten of iets actiever bezig te zijn. Het enige verschil? Hier in Utrecht vind je daar geen hulpmiddel voor zoals in Oslo – en daar besloten wij (onder het genot van een heerlijk bord vol hummus) iets aan te willen gaan doen.

Read more “uut…watte? Het verhaal achter uutflükt.”